skip to Main Content
Plastic sau sticlă în tehnologia de ultra-precizie

Plastic sau sticlă în tehnologia de ultra-precizie

Imaginile șocante ale ambalajelor și deșeurilor de plastic din apele lumii determină în mod clar regândirea multor consumatori. Sticlele de sticlă sunt insipide, nu preiau mirosuri, nu transmit niciun miros și pot fi refolosite de până la 50 de ori.

Când fabricați sticle de sticlă, este important ca sticla care este turnată și apoi presată, să se răcească încet în cuptorul de răcire timp de două ore sau mai mult.

Dacă sticla se răcește prea repede, se poate deforma și se pot dezvolta fisuri invizibile ale liniei părului, care pot duce ulterior la așchiere sau alte daune.

Fisuri la începutul procesului de fabricație

Sistemele optice de inspecție sunt utilizate pentru a identifica astfel de fisuri la începutul procesului de fabricație și pentru a preveni intrarea în circulație a sticlelor deteriorate.

Aceste sisteme de inspecție pot identifica deteriorarea bazei sticlei sau gâtului, de exemplu și pot sorta sticlele corespunzătoare.

Procesele speciale, cum ar fi tehnologia de ultra-precizie, sunt necesare pentru fabricarea opticii din plastic sau a celor din polimer pentru sistemele de inspecție optică și alte aplicații.

Acesta este un proces special pe care unele companii îl folosesc pentru realizarea prototipurilor și pre-seriilor polimer-optice, precum și a proiectelor clienților care necesită o astfel de tehnologie specială.

Avantajele tehnologiei de ultra-precizie pentru optica din plastic

Avantajele tehnologiei de ultra-precizie sunt flexibilitatea, economisirea timpului și precizia ridicată. În funcție de cerințele clientului, unele companii pot adapta prototipul și prin urmare, optica din plastic solicitată de client cu precizie și flexibilitate ridicată, făcând ajustări adecvate ale parametrilor.

În plus, producția de materiale optice din plastic cu acest proces este mult mai rapidă, iar clientul le poate verifica prompt funcționalitatea și calitatea optică necesară.

Acest proces este metoda optimă de alegere, în special în faza prototipului sau faza preliminară a producției în serie.

De asemenea, este posibil să se fabrice inserții de scule pentru turnare prin injecție a plasticului la diverse companii, folosind tehnologia de ultra-precizie.

Multe proiecte ale clienților cu cerințe optice foarte specifice, de exemplu în ceea ce privește acuratețea dimensională sau tensiunea internă, pot fi realizate numai folosind tehnologia ultra-precizie.

Tehnologia de ultra-precizie este utilizată acolo unde procesele clasice de turnare prin injecție pentru optica din plastic își ating limitele.

Foarte multe companii implementează tehnologii de ultra-precizie de mulți ani și pot produce serii mici sau mari.

Back To Top
Search